Зеленський доручив завершити будівництво другої черги Музею Голодомору наступного року

Зеленський доручив завершити будівництво другої черги Музею Голодомору наступного року

Укрінформ
Друга черга Національного музею Голодомору-геноциду має бути побудована до 90-их роковин цієї трагедії, які відзначатимуться наступного року.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський на заході з ушанування пам’яті жертв Голодомору, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми фактично завершили реконструкцію першої черги Музею Голодомору. Наступного року виповнюються 90-ті роковини цієї страшної трагедії. І до цієї дати ми маємо збудувати другу чергу історично важливого музею. Про це та про низку інших заходів я підписав ... відповідний указ. І це питання не лише обов'язку, поваги, честі. Це питання нашого із вами існування», - сказав глава держави.

У цьому зв'язку він наголосив: щойно зникне пам'ять про мільйони померлих і ненароджених українців, зникнемо ми самі - як нація, як суспільство, як держава, як люди.

«Ми досі не знаємо імен багатьох українців, які померли від Голодомору. Він знищував цілі родини, вулиці, села, тож немає у кого спитати. Але він не зміг знищити нас остаточно, тож є кому це пам'ятати», - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 26 листопада підписав указ про заходи, які мають бути проведені у 2022 - 2023 роках у зв'язку з 90-ми роковинами Голодомору в Україні. Документ містить, зокрема, доручення органам влади забезпечити завершення реконструкції першої черги та будівництво і введення в експлуатацію другої черги Національного музею Голодомору-геноциду у наступному році.

Національний музей Голодомору-геноциду утворено за наказом Кабінету Міністрів 8 липня 2009 року, а фактичне відкриття музею відбулося у серпні 2009 р.

Перша черга комплексу була побудована у 2008 році. Друга черга комплексу почала реалізовуватися в 2017 році.

7 вересня 2021 року Національний музей Голодомору-геноциду відкрив оновлену експозицію Зали пам’яті, модернізовану в межах реконструкції першої черги музею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-