Стефанчук: Щоб ушанувати хвилиною мовчання кожну жертву Голодомору, потрібно понад 8 років

Стефанчук: Щоб ушанувати хвилиною мовчання кожну жертву Голодомору, потрібно понад 8 років

Укрінформ
Аби вшанувати хвилиною мовчання кожну жертву Голодомору, знадобиться понад 8 років.

На цьому наголосив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у зверненні до Дня пам’яті жертв голодоморів, передає Укрінформ.

“Голодомор… До останнього звуку це слово наповнене болем. Це геноцид проти квітучої нації. Це Голгофа народних страждань. У ті часи, за різними підрахунками, загинуло від 4,5 і аж до 10 мільйонів людей. Щоб вшанувати хвилиною мовчання кожного із них, знадобиться понад 8 років”, - зазначив Стефанчук.

Він наголосив, що мета тоталітарного сталінського режиму під умовною назвою «смерть і забуття українців» не досягнута. “Крізь роки тортур було пронесене горде «Я — Українець». Сьогодні ми можемо й маємо голосно говорити правду, яку берегли майже 90 років”, - підкреслив спікер.

На його переконання, шлях до правди вже прокладено. Голова ВР нагадав, що у 2006 році ухвалено Закон «Про Голодомор 1932–1933 років в Україні», який кваліфікував Голодомор як акт геноциду.

На сьогодні загалом Голодомор в Україні 1932–1933 років офіційно визнали геноцидом українського народу 17 держав, зазначив Стефанчук.

“Щиро вірю, що кількість держав, які солідаризуються з таким рішенням, буде зростати. Сьогодні весь цивілізований світ разом з Україною молиться за невинних жертв найжорстокішого спланованого вбивства людей. Аби ніколи цього більше не повторилося”, - заявив Голова ВР.

Як повідомлялося, День пам’яті жертв голодоморів відзначається щорічно в четверту суботу листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-