Українську COVID-вакцину випускатимуть у шприц-дозах, готових до використання

Українську COVID-вакцину випускатимуть у шприц-дозах, готових до використання

Укрінформ
Вітчизняну вакцину проти COVID-19, яка випускатиметься на підприємстві групи компаній «Лекхім» у Харкові, відразу фасуватимуть у шприци, готові до використання.

Про це повідомив на пресконференції в Харкові міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає кореспондент Укрінформу.

«Це фармацевтичне виробництво працює з нашими науковими інститутами для того, щоб вирощувати власний штам, який потім буде інактивуватися за новітніми технологіями, які розробляються нашими вченими, і запускати одне із вітчизняних виробництв вакцин. Ми маємо надію, що вже у 2022 році вийде перша вакцина, яка буде розлита тут у дозу-шприц. Тобто буде повністю запакований шприц, який відкривається і робиться укол, що не потребує додаткового розведення, не потребує ніякого окремого флакона і шприца для проведення щеплень», - розповів Ляшко.

Як повідомляв Укрінформ, потужності підприємства «Лекхім» (Харків), за словами Ляшка, дозволяють виготовляти понад 30 мільйонів доз вакцин на рік. Наразі опрацьовується як власне виробництво української вакцини, так і технології in bulk (розлив та фасування готового продукту).

11 січня група фармкомпаній «Лекхім» заявила, що у 2022 році налагодить виробництво вакцини проти коронавірусу на підприємстві ПрАТ «Лекхім-Харків».

13 січня стало відомо, що «Лекхім» домовився з китайською компанією Sinovac Biotech про виробництво на українських потужностях двох вакцин: проти грипу та COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-