Харківський «Лекхім» зможе виготовляти понад 30 мільйонів доз COVID-вакцин на рік – Ляшко

Харківський «Лекхім» зможе виготовляти понад 30 мільйонів доз COVID-вакцин на рік – Ляшко

Укрінформ
На підприємстві «Лекхім» (Харків) можна буде виготовляти понад 30 мільйонів доз вакцин на рік.

Про це повідомив у Фейсбуці міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, який у п'ятницю перебуває з робочою поїздкою в Харкові, передає Укрінформ.

«Розпочав із візиту до АТ «Лекхім-Харків». Обговорили з керівництвом підприємства запуск лінії виробництва вакцин по 3 позиціях, які важливі для держави - антиковідна вакцина, вакцина проти грипу та поліомієліту. Постановою Кабміну ми вже дозволили фармвиробникам імпортувати обладнання для виробництва вакцин та інших препаратів, необхідних для профілактики COVID-19 з державними пільгами та звільненням цього обладнання від оподаткування. Так ми зможемо налагодити власне виробництво і вакцин, і розширити виробництво інших, наприклад, антибактеріальних, препаратів, які необхідні пацієнтам. Потужності Лекхіму дозволятимуть розливати понад 10 тисяч доз вакцини за годину та понад 30 млн доз в рік», - повідомив Ляшко.

За його словами, опрацьовується як власне виробництво української вакцини (адже наукові інституції працюють над новим способом інактивації вірусу), так і по технології in bulk (розлив та фасування готового продукту).

«Ми повинні бути готові й до наступних можливих хвиль COVID-19, і до будь-яких інших інфекційних хвороб», - зазначив очільник МОЗ.

Він додав, що «Лекхім» має автоматизоване та роботизоване виробництво, на якому людський фактор зведений до мінімуму.

Як повідомляв Укрінформ, 26 листопада Віктор Ляшко перебуває в Харкові. Міністр планує відвідати лікарні, медичний університет і пункти вакцинації.

11 січня група фармкомпаній «Лекхім» заявила, що в 2022 році налагодить виробництво вакцини проти коронавірусу на українському підприємстві ПрАТ «Лекхім-Харків».

13 січня стало відомо, що «Лекхім» домовився з китайською компанією Sinovac Biotech про виробництво на українських потужностях двох вакцин: від грипу та від COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-