У Національній книзі пам’яті запрацював поіменний онлайн-пошук жертв Голодомору

У Національній книзі пам’яті запрацював поіменний онлайн-пошук жертв Голодомору

Укрінформ
У Києві пройшла інтерактивна акція “Прорости зерна правди", на якій презентували першу онлайн-базу для поіменного пошуку жертв Голодомору в Національній книзі пам’яті.

Про це повідомила керівниця комунікаційних проєктів Міжнародного благодійного Фонду Музею Голодомору Юлія Гаврилюк, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми, команда Фонду Музею Голодомору, сьогодні презентуємо онлайн-пошук по базі Національної книги пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні. Відтепер база повністю доступна для широкого загалу. Будь-хто може відвідати сайт, ввести прізвище та ім’я, назву населеного пункту і дізнатися про історію свого роду у часи Голодомору», - сказала Гаврилюк.

У межах заходу усі охочі містяни та гості столиці протягом дня, з 10:00 до 20:00 год , можуть вільно протестувати функцію пошуку на локації білі магазину у Києві за адресою вул. Хрещатик 34, де встановили технічний юніт – сенсорний екран, де відображається веб-сайт “Зерна правди”.

Загалом у базу для пошуку внесли понад 805 тисяч імен жертв Голомору, що стало можливо завдяки оцифруванню Мартирологу, складеного у 2008 році в рамках проєкту “Національна книга пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні”.

Як повідомлялося, Фонд Музею Голодомору — благодійна організація, яка працює для створення дизайн-проєкту основної експозиції Музею Голодомору та його втілення, а також за облаштування внутрішнього простору Музею. Фонд працює з 2018 року.

«Зерна правди» – це краудфандингова платформа, яка працює з 2020 року. Її розробником є ІТ-компанія SoftServe. Метою проєкту є вшанування мільйонів жертв Голодомору-геноциду. В основі платформи закладено філософію поіменного вшанування кожної з мільйонів жертв Голодомору-геноциду. Кожен благодійний внесок відкриває одну віртуальну зернину. Вона є персональною та вшановує одну жертву геноциду: містить ім’я, вік та назву населеного пункту людини, котра загинула від Голодомору.

Відтепер кожна людина може ввести в пошук прізвище або назву населеного пункту і дізнатися правду про історію роду в часи Голодомору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-