Британія закликає Україну ратифікувати Стамбульську конвенцію – посольство

Британія закликає Україну ратифікувати Стамбульську конвенцію – посольство

Укрінформ
Велика Британія у Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок закликала Україну ратифікувати Стамбульську конвенцію.

Як передає Укрінформ, про це повідомило у Твіттері посольство Великої Британії в Україні.

«У Міжнародний день боротьби з насильством стосовно жінок Британія приєднується до Ради Європи та інших міжнародних партнерів у заклику до України ратифікувати Стамбульську конвенцію про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству», - зазначили у диппредставництві.

У посольстві додали, що цей крок допоможе Україні реалізувати подальші ефективні заходи щодо запобігання насильству стосовно жінок, захисту постраждалих, притягнення до відповідальності винних і, у ширшому контексті, розробити комплексну політику для подолання цього порушення прав людини.

«Британія підтримує Україну в створенні ефективної системи реагування та надання допомоги тим, хто стикнувся з насильством на власному досвіді», - зазначили британські дипломати.

Як повідомлялося, 25 листопада відзначається Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок.

Щороку з 25 листопада по 10 грудня (День прав людини) проходить акція «16 днів дій проти гендерного насильства». В ООН наголошують на почастішанні після оголошення пандемії COVID-19 випадків насильства щодо жінок і дівчаток, особливо насильства в сім'ї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-