В Україні зменшується кількість смертей від COVID-19 - вперше за останні 14 тижнів

В Україні зменшується кількість смертей від COVID-19 - вперше за останні 14 тижнів

Укрінформ
В Україні спостерігається позитивна тенденція до зменшення кількості нових випадків захворювання на COVID-19.

Про це йшлося під час обговорення протидії поширенню на території України інфекційної хвороби COVID-19 на селекторній нараді під головуванням Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, інформує Урядовий портал.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я, в Україні спостерігається позитивна тенденція до зменшення кількості нових випадків захворювання на COVID-19 та кількості госпіталізованих. За минулий тиждень було госпіталізовано 24 419 осіб, тоді як кілька попередніх тижнів до лікарень потрапляли по 32 тисячі осіб. Крім того, вперше за останні 14 тижнів кількість летальних випадків зменшилась порівняно з попереднім тижнем.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що четвертий тиждень поспіль в Україні зберігається високий рівень вакцинації проти COVID-19. За минулий тиждень зроблено 1 млн 718 тисяч щеплень. «Сьогодні маємо позитивний сигнал. За індикаторами, Львівська й Луганська області вже виходять із «червоного» рівня епідемічної небезпеки», —зазначив Ляшко.

Шмигаль під час наради порушив питання забезпеченості регіонів необхідними препаратами для лікування COVID-19. «Необхідно детально вивчити ситуацію по кожному закладу та здійснити перерозподіл препаратів там, де це необхідно», — наголосив глава уряду.

У Національній поліції повідомили, що в Україні тривають перевірки на дотримання карантинних правил та виявлення підроблених COVID-документів. До рейдів залучено 14 тисяч поліцейських. Так, за минулий тиждень було направлено документи про підозру 15 медичних працівників у вчиненні 38 кримінальних правопорушень. У роботі перебувають ще кілька десятків справ. Минулого тижня також проведено 13 обшуків у туристичних агенціях.

За підсумками наради було дано завдання відповідним міністерствам та відомствам опрацювати питання посилення контролю за перевіркою достовірності COVID-сертифікатів за допомогою їхніх QR-кодів.

Як повідомлялося, в Україні за минулу добу зафіксували 7 464 випадки зараження коронавірусом.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-