У Брюсселі вшанували пам’ять жертв Голодомору

У Брюсселі вшанували пам’ять жертв Голодомору

Фото, відео
Укрінформ
Минулої неділі, 21 листопада, у Соборі Св. Михаїла і Св. Гудули у центрі Брюсселя відбулася літургія і панахида в пам’ять жертв Голодомору.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Присутні згадували та молилися за душі мільйонів українців, що загинули внаслідок штучного масового голоду, влаштованого радянською владою на території України у 1932-1933 роках.

Тоді, в результаті насильницької та спланованої конфіскації врожаю зернових та усіх інших продуктів харчування, за оцінками істориків, лише в Україні загинули понад сім мільйонів селян.

У Брюсселі вшанували пам'ять жертв Голодомору / Фото: Дмитро Шкурко, Укрінформ

Голодомор був викликаний цілеспрямованими заходами радянської влади, спрямованими на фізичне знищення «буржуазного» українського селянства, на придушення будь-якого спротиву та національно-визвольного руху. Проводилася блокада сіл і цілих районів, де від голоду масово помирали люди. При цьому радянська влада мала великі резерви зерна, та спрямовувала його на експорт.

Під час служби у Соборі Св. Михаїла і Св. Гудули присутні згадали про ці жахливі події, які ніколи не мають повторитися, та вшанували пам'ять загиблих.

Як відомо, щороку у четверту суботу листопада в Україні відзначається День пам’яті жертв Голодомору, який був актом геноциду українського народу. Від штучного голоду, скерованого тоталітарним урядом СРСР, в Україні загинули мільйони людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-