Україна знову звернулась до Грузії через погіршення здоров’я Саакашвілі

Україна знову звернулась до Грузії через погіршення здоров’я Саакашвілі

Укрінформ
Україна знову закликала Грузію забезпечити голову Виконавчого комітету Національної ради реформ при Президентові Міхеїла Саакашвілі належною медичною допомогою.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в офіційному коментарі Міністерства закордонних справ.

"У Міністерстві закордонних справ України стурбовані погіршенням стану здоров’я громадянина України Міхеїла Саакашвілі, який утримується в лікарні пенітенціарного закладу № 18 м. Глдані в Грузії", - повідомили в міністерстві.

Українська сторона поновила звернення до грузинської влади забезпечити Саакашвілі належною медичною опікою, зокрема перевести його в багатопрофільний медичний заклад для надання невідкладної допомоги

Дипломати Посольства України в Грузії очікують на погодження їхнього запиту на відвідання Саакашвілі, взаємодіють з адвокатами і правозахисниками, підтримують регулярний зв'язок із родичами.

"Україна й надалі приділятиме особливу увагу дотриманню прав українського громадянина Міхеїла Саакашвілі та поверненню його до України", - наголосили в МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня Саакашвілі затримали в Грузії, де проти нього були порушені кілька кримінальних справ. Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування.

8 листопада Саакашвілі перевели до лікарні в'язниці №18 у Глданському районі Тбілісі з в'язниці в Руставі. У переданому адвокатам листі політик повідомив, що під час переведення його "тягнули по землі, тягали за волосся та кілька разів ударили по шиї".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-