Ляшко: Україна пройшла пік COVID-19, але може бути й повторний спалах

Ляшко: Україна пройшла пік COVID-19, але може бути й повторний спалах

Укрінформ
Україна пройшла пік захворюваності на COVID-19, але не виключено, що буде повторний спалах.

Про це під час брифінгу у Верховній Раді сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми бачимо другий тиждень поспіль зниження кількості випадків, кількості госпіталізацій. Сьогодні, наприклад, кількість одужалих більша, ніж кількість захворілих. Це вже позитивні тенденції, які свідчать про те, що Україна пройшла пік захворюваності, і ми очікуємо тенденції до зниження. Одночасно ми аналізуємо епідситуацію в Європейському регіоні, зокрема в країнах ЄС, і ми бачимо там стрімке зростання кількості випадків. Тому не виключаємо потенційно можливий в досить короткий проміжок часу повторний спалах", - сказав Ляшко.

Він також повідомив, що в Україні принаймні першою дозою вакцини проти коронавірусу щеплено 40% громадян, проте необхідно досягти показника вакцинації у 70% дорослого населення.

Міністр наголосив, що в Україні достатньо вакцин різних виробників. За його словами, за цей тиждень кількість щеплень другою дозою перевищує кількість перших щеплень.

Як повідомляв Укрінформ, за весь час пандемії в Україні на COVID-19 захворіло 3 304 058 осіб, з них 2 726 521 особа одужала, 80 231 людина померла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-