За 30 років не збудували жодного кілометру «стіни» на кордоні з Білоруссю — Монастирський

За 30 років не збудували жодного кілометру «стіни» на кордоні з Білоруссю — Монастирський

Укрінформ
Жодного кілометру державного кордону з Республікою Білорусь за останні 30 років Незалежності України жодним попереднім Президентом і жодним керівником відповідної служби не було належним чином облаштовано.

Про це міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив під час години запитань до уряду в парламенті, передає кореспондент Укрінформу.

“Упродовж минулих 30 років з Республікою Білорусь не було побудовано жодного кілометру держкордону. А якщо ми говоримо про (побудову державного кордону — ред.) після початку збройної агресії РФ, і саме (кордону — ред.) з РФ, то було побудовано кілька десятків кілометрів проєкту, який має відому назву (“Стіна” - ред.)”, - поінформував Монастирський.

Він зазначив, що нинішній підхід МВС полягає у тому, щоб нарешті були виділені належні кошти і щоб був збудований необхідний кордон по всій протяжності українсько-російської і українсько-білоруської ділянок кордону, вже упродовж наступних двох років.

“І я думаю, що разом, об'єднаними зусиллями, це можливо зробити”, - зазначив очільник МВС.

Зі свого боку заступник міністра оборони Ганна Маляр поінформувала, що Міноборони братиме участь у операції із посилення охорони державного кордону. “Наразі буде проведено тренування, навчання територіальної оборони”, - повідомила вона.

Як повідомляв Укрінформ, режим Лукашенка після санкцій з боку ЄС спровокував міграційну кризу на кордонах Білорусі з Литвою, Латвією та Польщею. Мігранти з Іраку, Сирії та ряду африканських країн масово прибували в Білорусь, а прикордонна служба цієї держави доставляла їх до кордонів ЄС.

Наразі у прикордонній смузі виявилися заблокованими тисячі людей. З наближенням зимових холодів ця ситуація загрожує перерости у повномасштабну гуманітарну кризу.

МВС також залучило додаткові сили Нацгвардії для посилення кордону на напрямках потенційного руху незаконних мігрантів з Білорусі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-