У Штатах знають про затримання американця, якого підозрюють в організації замаху на Лещенка

У Штатах знають про затримання американця, якого підозрюють в організації замаху на Лещенка

Укрінформ
Посольство США було поінформовано про затримання американського бізнесмена, який підозрюється в організації замаху на вбивство на міністра аграрної політики та продовольства Романа Лещенка.

Про це повідомив глава МВС Денис Монастирський в ефірі програми «Право на владу», передає кореспондент Укрінформу

«Одразу після затримання американського громадянина посольство США було повідомлено про це. Вони висловили фактично готовність до співпраці та пошуку інших прикладів і особливості життя цього громадянина, можливо, шахрайських дій, які він вчиняв і на території США та України», - сказав глава МВС.

Як повідомлялось, правоохоронці затримали групу осіб, які планували замах на міністра аграрної політики та продовольства Романа Лещенка.

Як передає Укрінформ, про це повідомив глава МВС Денис Монастирський під час брифінгу.

За його словами, замах пов’язаний із діяльністю Лещенка у 2018 році, ще до його роботи на державних посадах. За словами Монастирського, замовники замаху намагалися відібрати у нього майно та вибити уявні борги.

«Цим громадянин (якого замовили – ред.) був Роман Лещенко – міністр українського уряду», - сказав Монастирський, підкресливши, що замовниками були громадяни України і США.

Як повідомлялося, Монастирський заявив 18 листопада, що правоохоронці запобігти замаху на міністра Лещенка, якого «замовили» за 20 тисяч доларів.

Лещенка у грудні 2020 року призначили міністром аграрної політики та продовольства України. До того він із червня 2020 року був головою Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру, а також уповноваженим Президента з земельних питань (з жовтня 2019 року).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-