Спецслужби знають, хто допомагав екссудді Чаусу тікати з України

Спецслужби знають, хто допомагав екссудді Чаусу тікати з України

Укрінформ
Спецслужбам відомо, хто допомагав екссудді Миколі Чаусу тікати з України з-поміж керівництва головного управління розвідки Міноборони.

Про це 18 листопада в прямому ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1" сказав начальник головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

"Так, відомо. Всі необхідні покази, якщо це буде потрібно, ми надамо слідчим органам та суду. І ще раз кажу: я як представник спеціальних служб ніколи не коментую діяльність спеціальних служб", - зауважив він, відповідаючи на відповідне запитання.

Як повідомлялось, за версією слідства, Чауса затримали під час отримання хабаря 9 серпня 2016 року. Верховна Рада України дала згоду на його затримання та притягнення до кримінальної відповідальності. Однак скориставшись суддівським правовим імунітетом, він переховувався від органу досудового розслідування та залишив територію України. Як наголошують у НАБУ, кримінальне провадження за фактом незаконного переміщення екссудді через державний кордон України наразі розслідується ГСУ СБУ. 

З 16 серпня 2016 року суддю було оголошено у національний розшук, а надалі – у міжнародний розшук. Через декілька місяців, у лютому 2017 року, його затримали на території Республіки Молдова. Детективи Національного бюро подали клопотання про екстрадицію екссудді до України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-