В Україні до кінця року кількість смертей від коронавірусу може сягнути 100 тисяч — НАНУ

В Україні до кінця року кількість смертей від коронавірусу може сягнути 100 тисяч — НАНУ

Укрінформ
Загальна кількість померлих від початку пандемії COVID-19 в Україні до кінця 2021 року може сягнути 100 тис. людей.

Про це в інтерв'ю DW сказав голова робочої групи з математичного моделювання подальшого розвитку епідемії COVID-19, заступник директора Інституту проблем математичних машин та систем НАН України Ігор Бровченко, передає Укрінформ.

"До кінця року, скоріше за все, буде ще 15-20 тисяч нових офіційно підтверджених смертей. Тобто до кінця року загальне число жертв від початку епідемії COVID-19, за офіційними даними, може сягнути 90-100 тисяч. Це найбільш реалістичний сценарій", - сказав Бровченко.

За його словами, спад показників захворюваності на COVID-19 до тих показників, які фіксувалися у серпні-вересні, буде тривати до січня 2022 року.

Бровченко зазначив, що останніми днями смертність від коронавірусу в Україні не зростає.

"Ми ще не можемо однозначно стверджувати, що смертність пішла на спад, але можемо сказати, що вона вже припинила зростання. Якщо пік захворюваності вже пройдено близько двох тижнів тому, то можемо очікувати, що зараз проходимо піковий період за смертністю, днями ми маємо зафіксувати досить впевнене падіння смертності", - сказав Бровченко.

Як повідомляв Укрінформ, за весь час пандемії в Україні захворіли 3 284 008 осіб; одужали – 2 704 217, летальних випадків – 79 506. Протягом минулої доби, 17 листопада, зафіксували 20 591 новий підтверджений випадок коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 1 478, медпрацівників – 377).

Фото: Evgeny Maloletka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-