Майже половина українців вважають вакцину небезпечнішою за COVID-19

Майже половина українців вважають вакцину небезпечнішою за COVID-19

Опитування
Укрінформ
Майже 50 відсотків українців вважають вакцину небезпечнішою за сам коронавірус.

Такі дані показало опитування USAID–Internews «Ставлення населення до медіа та споживання різних типів медіа», яке було представлене на пресконференції в Укрінформі.

"68% опитуваних чули історії, що вакцина є небезпечнішою за сам коронавірус, а 49% сказали, що вважають це правдою. Хоча у нас є певні підстави для оптимізму, оскільки українці демонструють покращення навичок медіаграмотності порівняно з попередніми роками, але попереду ще багато роботи", - сказала під час презентації директорка Internews в Україні Джилліан МакКормак.

Також опитування USAID-Internews щодо споживання медіа виявило подальші проблеми з телебаченням як джерелом новин та інформації. Лише 46% респондентів сказали, що дивляться телебачення, щоб отримувати новини, порівняно з 85% у 2015 році. Довіра впала до найнижчого рівня з початку опитування, і лише 40% респондентів сказали, що довіряють телевізійним новинам.

Під час особистих інтерв’ю дослідники виявили, що 63% респондентів використовували соціальні мережі для отримання новин, що лише на 1% більше, ніж торік.

Відсоток довіри до онлайн-медіа знизився з 48% у 2020 році до 44% у 2021 році.

Також опитування показало, що близько 45% респондентів відчувають недостатню поінформованість про реформи, що відбуваються у сферах освіти, пенсійного забезпечення, охорони здоров’я, енергетики, землі та децентралізації.

Раніше повідомлялося, що в Україні 20% людей готові платити за доступ до своїх улюблених онлайн-медіа

Дослідження «Ставлення населення до медіа та споживання різних типів медіа у 2021 році» було виконано соціологічною компанією InMind на замовлення міжнародної неприбуткової організації Internews, що реалізує «Медійну програму в Україні» за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). У липні-серпні цього року представники InMind опитали 4000 респондентів у 12 областях України. Похибка вибірки не перевищує 2,5%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-