Ткаченко прокоментував «цунамі в соцмережах» після інформації про тисячу для вакцинованих

Ткаченко прокоментував «цунамі в соцмережах» після інформації про тисячу для вакцинованих

Укрінформ
Програма «1000 гривень для вакцинованих» є підтримкою для сфери культури, а також заохочення громадян долучатися до неї.

Як передає Укрінформ, про це написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Телеграмі.

"Кілька тез щодо Програми Президента «1000 гривень для вакцинованих». Вона важлива не лише з точки зору інформаційного цунамі, що піднялося в соцмережах. Це реальна допомога бізнесам. Це не просто заохочення громадян вакцинуватися. Це заохочення до культури долучатися та одночасно її підтримка. Так само важливо, як і залишатися здоровими", - написав Ткаченко.

За його словами, МКІП вже виступало з ініціативою допомоги культурі та креативним індустріям у важкі часи пандемії завдяки впровадженню сертифікатів, і вже зараз ця ініціатива отримала імпульс, який вплине ще й на рівень вакцинації, тобто здоров’я в країні.

Ткаченко зазначив, що вакциновані громадяни зможуть отримати по 1000 грн на віртуальні платіжні картки через «Дію», і заклади, що відповідатимуть КВЕДам, затвердженим КМУ, зможуть взяти участь у програмі, зареєструвавшись на порталі «Дія». Після цього вакциновані громадяни зможуть розраховуватися з підприємствами, що беруть участь у програмі, віртуальною карткою в «Дії».

Ткаченко зауважив, що механізм подання заявки підприємствам на участь у програмі, КВЕДи якого відповідають зазначеним категоріям, ще допрацьовується.

За його словами, наразі триває діалог зі сферою культури та креативних індустрій, щоб зробити це для них у максимально зручний спосіб, і йдеться саме про компанії, у яких основний КВЕД відповідає цільовим напрямкам підтримки. Це: демонстрація кінофільмів, театральна та концертна діяльність, діяльність з підтримки театральних та концертних заходів, функціювання театральних і концертних залів, функціювання музеїв, функціювання спортивних споруд, діяльність спортивних клубів, діяльність фітнес-центрів.

"На простому прикладі поясню. В середньому квиток в кінотеатр/заповідник/музей в Україні коштує приблизно 90-100 грн. Тобто, завдяки Президентській Програмі кожен вакцинований зможе орієнтовно до десятка разів скористатись послугами закладу культури безкоштовно. А кінотеатр, як і музей, і театр, і концертний зал, і спортклуб, – це не просто екран, чи крісла, чи спортивний тренажер. Це, передусім, люди. Персонал, зарплатня якого залежить від вас – вакцинованих глядачів чи відвідувачів. Тож, вакцинуйтеся, вакцинуйте рідних, близьких та друзів, підтримайте українську культуру і людей, що там працюють", - додав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський раніше анонсував, що з 19 грудня в Україні запрацює програма з надання 1 тис. гривень громадянам, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19.

Прессекретар глави держави Сергій Никифоров уточнив, що виплата тисячі гривень здійснюватиметься у вигляді ваучерів, сертифікатів або депозитів усім громадянам, які пройшли повний курс щеплення проти коронавірусної інфекції як до 19 грудня, так і після. Ініціатива є масштабною програмою підтримки бізнесу, а не “тисячею за вакцинацію”. За його словами, механізм виділення грошей ще проробляють, але вже зараз можна сказати, що це не готівка на руки.

Никифоров також запевнив, що процес отримання грошей тими, у кого є “Дія”, і тими, у кого немає, відрізнятиметься, але ні про кого не забудуть.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль уточнив, що кошти, які влада планує виплачувати українцям, котрі пройшли повний курс щеплення проти коронавірусної інфекції, братимуть із державного бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-