Україна веде перемовини ще з сімома країнами про визнання COVID-сертифікатів у «Дії»

Україна веде перемовини ще з сімома країнами про визнання COVID-сертифікатів у «Дії»

Відео
Укрінформ
Міністерство закордонних справ веде перемовини про визнання COVID-сертифікатів у застосунку “Дія” з сімома країнами за межами Європи.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі програми “Сніданок з 1+1”, передає Укрінформ.

“Наші COVID-сертифікати цифрові визнаються в усіх країнах Європейського Союзу. Ми зараз ведемо перемовини ще з сімома країнами, я не буду їх називати, поза межами Європи”, - сказав міністр.

Він уточнив, що йдеться про країни, які насамперед є популярними туристичними напрямками серед українців.

“Плюс у нас є в Латинській Америці кілька країн, які визнають сертифікати. Молдова визнає. Тобто, ми продовжимо цю роботу”, - додав глава МОЗ.

Крім того, він прокоментував можливість подорожей країнами Євросоюзу для українців після того, як ЄС вилучив Україну з рекомендованого списку безпечних для подорожей країн у звʼязку з поширенням коронавірусу.

“27 країн ЄС. 15, ви сказали, змінили правила, але, принципово, зберегли можливість для подорожей насамперед для вакцинованих, тому всіх закликаю вакцинуватися, хто хоче подорожувати. Решта 12 країн Європейського Союзу зараз взагалі не змінили жодних правил, тобто все залишилося так само, як було до виключення України з “зеленого списку”, - зауважив Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, 19 серпня ЄС офіційно визнав, що українські COVID-сертифікати в застосунку «Дія» відповідають європейським.

9 листопада Рада ЄС оголосила про вилучення України та Сингапуру з переліку держав і територій, з якими національним урядам країн ЄС рекомендовано поступово скасовувати обмеження на несуттєві подорожі в умовах пандемії.

Кулеба доручив усім дипустановам України у країнах Євросоюзу докласти зусиль, щоб залишити кордони та туристичні можливості для українців відкритими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-