МОЗ очікує виходу деяких областей з «червоної» зони наступного тижня

МОЗ очікує виходу деяких областей з «червоної» зони наступного тижня

Відео
Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я очікує виходу з червоного рівня епідемічної небезпеки низки областей вже з наступного тижня.

Як передає Укрінформ, про на брифінгу у вівторок сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

«Початок виходу регіонів з червоної рівня епіднебезпеки прогнозовано можна очікувати з наступного тижня. Є ряд областей, в яких зменшився відсоток захворюваності, виписки почали переважати над госпіталізаціями, також знизився і відсоток зайнятих ліжок із киснем», - сказав Ляшко.

Міністр нагадав, що від початку встановлення червоного рівня епідемічної небезпеки у першому регіоні, а саме у Херсоньскій області, минуло 30 днів.

«Це фактично такий же час, як і в минулій хвилі. Тобто вчасно запроваджені карантинні обмеження дозволили нам йти середньостатистичними темпами», - сказав Ляшко.

Водночас він нагадав, що з 18 листопада до червоного рівня епіднебезпеки буде віднесено Вінницьку область.

«З 18 листопада буде встановлено червоний рівень епіднебезпеки на територрії Вінницької області. Відповідне рішення було прийнято вчора на засіданні Державної комісії ТЕБ та НС. Наразі у Вінницькій області принаймні однією дозою антиковідної вакицини вакциновано 36% людей старше 18 років. Цей показник нижчий за середній по Україні», - сказав міністр.

За його словами, зараз система охорони здоров'я має понад 78 тисяч ліжок, виділених під COVID-19. Із них зайнято понад 49 тисяч ліжок, відсоток зайнятих ліжок з киснем становить 64%.

Як повідомляв Укрінформ, за весь час пандемії в Україні захворіло – 3 244 749 осіб; одужало – 2 664 373 особи; летальних випадків – 77 985. За добу 15 листопада в Україні зафіксовано 16 308 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 1 168, медпрацівників – 327).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-