Із Кіпру екстрадували підозрюваного в торгівлі людьми, якого рік шукала українська поліція

Із Кіпру екстрадували підозрюваного в торгівлі людьми, якого рік шукала українська поліція

Відео
Укрінформ
Із Кіпру екстрадували підозрюваного в торгівлі людьми уродженця Житомира, який понад рік перебував у розшуку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

У супроводі конвою та працівників управління міграційної поліції 31-річного чоловіка доставили з аеропорту "Бориспіль" для проведення слідчих дій до Головного управління Національної поліції в Рівненській області.

Кримінальне провадження було відкрите за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України в лютому 2020 року.

У межах досудового розслідування слідчі слідчого управління та працівники управління міграційної поліції Головного управління Нацполіції у Рівненській області провели ряд оперативних і слідчих заходів, спрямованих на викриття злочинної діяльності фігуранта.

Як з'ясувалося, за попередньою змовою з групою осіб чоловік завербував двох жительок Рівненської області для переправлення через державний кордон України в одну із країн Європи для сексуальної експлуатації.

"Слідчі зібрали достатньо доказів та повідомили зловмиснику заочно про підозру. Утім, підозрюваний переховувався від органів досудового розслідування", - зауважили в поліції.

Спершу зловмисника оголосили в державний, а потім у міжнародний розшук.

За даними поліцейських, 31-річний чоловік виїхав з України до Королівства Данія, де оселився зі співмешканкою.

Викрили зловмисника завдяки взаємодії оперативників міграційної поліції Рівненської області, слідчих та співробітників сектору міжнародного поліцейського співробітництва в місті Ларнака, куди підозрюваний приїхав на відпочинок.

Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу. Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці за 9 місяців поточного року викрили понад 200 фактів торгівлі людьми.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-