Суд відкрив справу про перевірку COVID-сертифікатів у громадських місцях

Суд відкрив справу про перевірку COVID-сертифікатів у громадських місцях

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі про оскарження перевірки сертифікатів вакцинації у громадських місцях та призначив підготовче засідання на 8 грудня.

Про це повідомляє пресслужба суду, передає Укрінформ.

«Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі щодо оскарження окремих положень постанови №1236 від 9.12.20 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». ...З відповідним позовом до Кабінету Міністрів та Державної казначейської служби України звернувся житель Миколаєва», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що позивач просить суд скасувати п.18 постанови в частині надання права працівникам Нацполіції, Нацгвардії, посадовим особам, уповноважених органами місцевого самоврядування проводити на вулицях, у парках, інших громадських місцях вибіркову перевірку документів, а також документів, що підтверджують вакцинацію від COVID-19, негативний результат тестування або одужання особи від зазначеної хвороби "у випадках, коли це є підставою для незастосування обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для відповідних рівнів епідемічної небезпеки".

Серед інших вимог позову – стягнути з Державної казначейської служби за рахунок бюджетних асигнувань КМУ 1 млн грн моральної шкоди на користь позивача, додали в ОАСК.

Суд ухвалив розглядати справу за правилами загального позовного провадження та призначив підготовче засідання на 8 грудня 2021 року.

Як повідомляв Укрінформ, на нараді 1 листопада під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 та дотримання карантинних заходів доручили посилити контроль перевірки COVID-сертифікатів у червоних зонах.

Зокрема, було доручено Мінекономіки, Держпродспоживслужбі й Національній поліції активізувати контроль за дотриманням перевірки COVID-сертифікатів у ТРЦ та закладах громадського харчування в регіонах, що перебувають у червоних зонах епіднебезпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-