Напад на «Схеми»: в Укрексімбанку прокоментували повернення на роботу двох фігурантів

Напад на «Схеми»: в Укрексімбанку прокоментували повернення на роботу двох фігурантів

Укрінформ
Поновлення в Укрексімбанку на посадах Ігоря Тельбізова та Олега Осипова, причетних до нападу на журналістів програми "Схеми", не є справедливим.

Таке переконання висловила голова наглядової ради Укрексімбанку Оляна Гордієнко у Фейсбуці.

«Розумію, що повернення до виконання своїх обов’язків І.Тельбізова та О.Осіпова, яке відбулося «у строгій відповідності з нормами чинного законодавства», не є справедливим», - наголосила вона.

Гордієнко констатувала, що дотримання букви закону не завжди забезпечує фундаментальну справедливість. «Законодавець апріорі не в змозі передбачити усі можливі сценарії реального життя, в яких може виникнути необхідність застосування створених ним норм закону. Для декого ця обʼєктивна «недосконалість» приписів закону – зручний спосіб маніпуляцій», - підкреслила вона.

Голова наглядової ради Укрексімбанку зазначила, що «перешкоджання законній діяльності журналістів – це червона лінія, за якою безапеляційно повинна наступати не тільки юридична, але і морально-етична відповідальність».

При цьому вона запевнила, що поки суд займається оцінкою дій учасників інциденту з точки зору їх кримінальної протиправності, в наглядовій раді зроблять все можливе, щоб люди, які своїми діями нанесли безпрецедентну шкоду репутації банку, не могли продовжувати робити це далі.

Як повідомляв Укрінформ, співробітників Укрексімбанку Тельбізова та Осіпова, які напали на журналістів програми "Схеми", поновили на посадах. В банку заявили, що згідно з законом, статус підозрюваного/обвинуваченого у кримінальному провадженні не є підставою для відсторонення працівника від роботи чи розірвання із ним трудових відносин.

4 жовтня "Схеми" заявили про напад у державному Укрексімбанку під час запису інтерв’ю з головою правління фінустанови (на той час) Євгеном Мецгером. Мецгеру не сподобалося одне із запитань журналіста-розслідувача, після чого банкір наказав охороні "забрати камери" та "дістати із них касети". Журналіст зміг записати те, що відбувалось, на аудіо.

Після суспільного розголосу Мецгер написав заяву про звільнення, яку наглядова рада Укрексімбанку задовольнила. Ще одного учасника інциденту - Володимира Пікалова - звільнили з посади директора Департаменту інформаційної політики.

Директора департаменту банківської безпеки Тельбізова та начальника управління внутрішньої безпеки Олега Осипова тоді відсторонили від посад.

Кримінальне провадження, в якому Осіпов і Тельбізов мають статус обвинувачуваних, розглядає Голосіївський районний суд Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-