В Укрексімбанку поновили на посадах двох нападників на журналістів програми «Схеми»

В Укрексімбанку поновили на посадах двох нападників на журналістів програми «Схеми»

Укрінформ
Співробітників Укрексімбанку Ігоря Тельбізова та Олега Осіпова, які напали на журналістів програми "Схеми", поновили на посадах.

Пресслужба установи зазначає, що, згідно із законом, статус підозрюваного/обвинуваченого у кримінальному провадженні не є підставою для відсторонення працівника від роботи чи розірвання із ним трудових відносин. Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться в оприлюднених пресслужбою Укрексімбанку роз’ясненнях з приводу резонансного поновлення на посадах директора департаменту банківської безпеки Ігоря Тельбізова і начальника управління внутрішньої безпеки Олега Осіпова.

В банку підтвердили, що 9 листопада згадані співробітники повернулися до виконання службових обов’язків. І пояснили: “Відповідно до чинного трудового та кримінально-процесуального законодавства одержання працівником статусу підозрюваного/обвинуваченого у кримінальному провадженні не є законною підставою для відсторонення його від роботи або розірвання із ним трудових відносин”.

Повідомляється також, що Осіпову і Тельбізову не нараховували зарплатню за період, коли їхні повноваження було припинено, а в банку тривало внутрішнє розслідування щодо їхніх дій під час конфлікту екскерівника Укрексімбанку із журналістами.

“АТ “Укрексімбанк” зобов’язаний діяти виключно в межах чинного законодавства України і зацікавлений всіляко сприяти об’єктивному судовому розгляду справи, пов’язаної з подіями, що сталися під час інтерв’ю Радіо Свобода 4 жовтня 2021 р.”, - йдеться в роз’ясненнях.

Раніше Тельбізова відсторонили від посади. Про відсторонення Осіпова публічно не заявляли, але йому вручили повідомлення про підозру, а згодом офіційне обвинувачення у кримінальній справі про напад на журналістів. Їхні дії слідство кваліфікувало за двома кримінальними статтями: 171 ("Незаконне вилучення зібраних журналістом матеріалів і технічних засобів, перешкоджання роботі журналіста, вчинене службовою особою з використанням свого службового становища") та 126 ("Умисне вчинення насильницьких дій, які завдали фізичного болю та не спричинили тілесних ушкоджень").

Кримінальне провадження, в якому Осіпов та Тельбізов мають статус обвинувачуваних, розглядає Голосіївський районний суд м. Києва.

Як повідомлялося, 4 жовтня "Схеми" заявили про напад у державному Укрексімбанку під час запису інтерв’ю з головою правління фінустанови (на той час) Євгеном Мецгером. Мецгеру не сподобалося одне із запитань журналіста-розслідувача Кирила Овсяного, після чого банкір наказав охороні "забрати камери" та "дістати із них касети". Журналіст зміг записати те, що відбувалось, на аудіо.

Після суспільного розголосу Мецгер написав заяву про звільнення, яку Наглядова рада Укрексімбанку невідкладно задовольнила. Ще одного учасника інциденту - Володимира Пікалова - звільнили з посади директора Департаменту інформаційної політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-