На відшкодування вартості інсулінів у 2022 році передбачили 1,9 мільярда — МОЗ

На відшкодування вартості інсулінів у 2022 році передбачили 1,9 мільярда — МОЗ

Укрінформ
На відшкодування інсулінів у межах урядової програми "Доступні ліки" у наступному році в проєкті держбюджету передбачено 1,9 млрд грн.

Про це на пресконференції в Укрінформі до Всесвітнього дня боротьби з діабетом сказав перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Комаріда.

"Зараз на систему реімбурсації інсулінів у проєкт бюджету закладено видатків 1,9 млрд грн", - сказав Комаріда.

Також, за його словами, МОЗ вивчає питання розширення реімбурсації для хворих на цукровий діабет на тест-смужки для глюкометрів. Попередньо це буде в 2023 році.

Перший заступник міністра нагадав, що загалом на систему охорони здоров'я в проєкті держбюджету-2022 передбачено 224 млрд грн, що на 17% більше, ніж в 2021 році. Фінансування місцевих бюджетів планується на рівні 34 млрд грн з урахуванням власних надходжень поза обсягами субвенцій, що на 23% більше, ніж у цьому році. Питома вага видатків на охорону здоров'я 4,2% ВВП.

Як повідомляв Укрінформ, до кінця 2021 року на реімбурсацію інсулінів виділено 654 млн грн. За даними НСЗУ, договори на реїмбурсацію інсулінів уклали 818 аптек, з них 449 юридичних осіб-аптек отримали 49 млн грн за відпуск інсулінів пацієнтам з цукровим діабетом. Загалом місць відпуску інсулінів - аптек та аптечних пунктів - 6 617.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-