Монастирський назвав три країни, звідки найчастіше приїжджали в Україну «злодії у законі»

Монастирський назвав три країни, звідки найчастіше приїжджали в Україну «злодії у законі»

Укрінформ
В Україну найбільше «злодії у законі», які наразі внесені до санкційних списків, приїжджали з трьох країн - РФ, Азербайджану і Вірменії.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський на брифінгу за підсумками засідання РНБО 10 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щодо осіб, які були у санкціях. Мова йде про більш ніж 500 злодіїв у законі, їм заборонено в’їзд на територію України. Це – люди, які, як ви знаєте, особливо після війни початку 2014 року, масово в’їжджали в Україну з території РФ та інших країн. І я можу розповісти, що з тих осіб, які внесені наразі до санкційних списків, більшість прибули із топтрійки країн. Це 56 громадян прибули з РФ, 24 – з Азербайджану, 9 – це громадяни республіки Вірменія», - поінформував глава МВС.

Говорячи про фігурантів відповідного санаційного списку, він зазначив, що 83 особам з числа кримінальних авторитетів були скасовані дозвільні документи на перебування в Україні, 30 осіб було притягнуто до кримінальної відповідальності, щодо 23 осіб наразі здійснюється робота правоохоронців, зокрема, з їх документуванню.

Читайте також: МВС не виключає на кордоні з Білоруссю сценарію з мігрантами, як біля Польщі

Як повідомляв Укрінформ, РНБО 14 травня запровадила санкції до представників кримінальних угруповань. Рішенням РНБО було застосовано обмежувальні заходи до 557 так званих злодіїв у законі, 542 з яких – іноземці, 15 – громадяни України. Також запроваджено санкції щодо 111 громадян іноземних держав, які перебували на території України та вважалися кримінальними авторитетами.

Водночас 15 жовтня секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що у попередньому рішенні Ради національної безпеки й оборони щодо санкцій проти криміналітету та "злодіїв у законі" виявили помилку. "Була свідома чи несвідома помилка відносно 108 осіб, яку ми вже виправили", - зазначив Данілов. Він наголосив, що причетні до цього працівники Міністерства внутрішніх справ понесли покарання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-