Суд просять скасувати перевірку COVID-сертифікатів у громадських місцях

Суд просять скасувати перевірку COVID-сертифікатів у громадських місцях

Укрінформ
Мешканець Миколаєва оскаржує в Окружному адміністративному суді міста Києва окремі положення постанови уряду щодо перевірки сертифікатів про вакцинацію у громадських місцях.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба суду.

“Окружним адміністративним судом міста Києва зареєстровано позов щодо оскарження окремих положень постанови №1236 “Про встановлення карантину та запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”. З відповідним позовом до Кабінету Міністрів України та Державної казначейської служби України звернувся житель Миколаєва”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, позивач просить суд скасувати п. 18 цієї постанови в частині надання права працівникам Нацполіції, Нацгвардії, посадовим особам, уповноваженим органами місцевого самоврядування проводити на вулицях, у парках, інших громадських місцях (закладах громадського харчування, розважальних закладах, транспорті) вибіркову перевірку документів, а також документів, що підтверджують вакцинацію від COVID-19, негативний результат тестування або одужання особи від зазначеної хвороби у випадках, коли це є підставою для незастосування обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для відповідних рівнів епідемічної небезпеки.

Також позивач просить стягнути з Державної казначейської служби України користуючись з бюджетних асигнувань уряду 1 млн грн моральної шкоди на користь позивача.

Читайте також: У «червоних» зонах посилять перевірки COVID-сертифікатів

Наразі суд вирішує питання відкриття провадження в адміністративній справі.

Як повідомляв Укрінформ, на нараді 1 листопада під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 та дотримання карантинних заходів доручили посилити контроль перевірки COVID-сертифікатів у червоних зонах.

Читайте також: У поліції назвали найпоширеніші злочини, пов'язані з COVID-сертифікатами

Зокрема, було доручено Мінекономіки, Держпродспоживслужбі й Національній поліції активізувати контроль за дотриманням перевірки COVID-сертифікатів у ТРЦ та закладах громадського харчування в регіонах, що перебувають у червоних зонах епіднебезпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-