Протипоказання до COVID-щеплення: довідку поки не додаватимуть у «Дію»

Протипоказання до COVID-щеплення: довідку поки не додаватимуть у «Дію»

Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації України не отримувало технічне завдання від Міністерства охорони здоров'я на впровадження у застосунку Дія довідки про протипоказання до вакцинації від COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це розповів віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в інтерв'ю Українській правді.

"Наскільки я знаю, МОЗ затвердило форму довідки, яку видаватимуть пацієнтам з протипоказаннями до COVID-вакцинації. Станом на сьогодні у нас поки що немає технічного завдання. Тому не можу сказати, коли з’явиться можливість генерувати таку довідку в "Дії". Після того, як ми отримаємо технічне завдання, така послуга запрацює за кілька днів", - сказав віцепрем'єр.

Він додав, що в Україні потрібно все, пов’язане з коронавірусом, зробити цифровим, щоб усі українці мали рівний доступ до технологій – і ті, хто зробили щеплення, і ті, хто не зробили.

Федоров зазначив, що вже цього тижня у Дії з'явиться можливість згенерувати результати ПЛР-тестування.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я, затвердило форму довідки, яку лікарі видаватимуть пацієнтам, що мають тимчасові або постійні протипоказання до вакцинації проти COVID-19.

Читайте також: Федоров радить оновити додаток усім, хто мав проблеми з COVID-сертифікатом у «Дії»

Форма № 028-1/о заповнюється на підставі медичних записів про стан здоров'я пацієнта з урахуванням критеріїв, які визначаються відповідно до Інструкцій до застосування вакцин, рішень НТГЕІ та “Переліку медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень”.

Згідно з роз'ясненням МОЗ, протипоказання до вакцинації може встановлювати сімейний або лікуючий лікар та надати відповідний висновок про абсолютне, тимчасове чи постійне протипоказання.

Серед тимчасових протипоказань - COVID-19 в анамнезі. Вакцинацію може бути відтерміновано на 3 місяці від часу перебігу COVID-19 або здійснена раніше, але не раніше ніж через 28 днів від першого дня появи симптомів або лабораторного підтвердження діагнозу COVID-19 методом ПЛР/визначення антигену вірусу SARS-CoV-2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-