Федоров радить оновити додаток усім, хто мав проблеми з COVID-сертифікатом у «Дії»

Федоров радить оновити додаток усім, хто мав проблеми з COVID-сертифікатом у «Дії»

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров радить усім, хто мав проблеми з COVID-сертифікатами в Дії, оновити застосунок або ще раз згенерувати сертифікат.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв'ю Українській правді.

"До речі, я вперше це анонсую: люди, в яких були до цього помилки, видавався неправильний номер вакцини, здубльована інформація, можуть зараз оновити додаток або спробувати ще раз згенерувати сертифікат. І я думаю, що в 90% випадків ці проблеми вже будуть вирішені", - сказав Федоров.

Він пояснив, що в основному помилки у сертифікатах пов'язані з неправильно введеною інформацією, тому що лікарі не були готові до процесу внесення інформації про щеплення. Зокрема, вони не встигають у режимі реального часу підписувати електронним підписом сертифікат або вносити інформацію. Лікар може вносити всю інформацію про щеплення в день, а підписувати вночі, або збирати в паперовому форматі інформацію від людини і вносити пізніше.

"Я був на пункті вакцинації на залізничному вокзалі, там дві жінки вводять інформацію. І вони кажуть: ми спимо по три години", - розповів очільник Мінцифри.

За його словами, Мінцифри почало допомагати лікарям з внесенням інформації про щеплення. Так, уже цього тижня міністерство спільно з МОЗ має знайти 800 людей, які допоможуть вносити інформацію, і 1300 ноутбуків.

Читайте також: Як отримати COVID-сертифікат, коли вакцинувався за кордоном – роз’яснення МОЗ

Федоров зазначив, що наразі 10% користувачів не оновили застосунок "Дія". "Ми дуже багато оновлень випускаємо кожного тижня. У людей немає такої культури – оновлювати додатки постійно. Ми вивчаємо, як люди себе поводять, і намагаємося допомогти. Десь відправляємо пуш-повідомлення з нагадуванням, що потрібно оновити, останній приклад – додали в меню Дії пункт "оновити додаток"", - зауважив віцепрем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, уряд спростив отримання COVID-сертифікатів у Дії. Тепер для цього не потрібен електронний підпис, зокрема, і “Дія.Підпис”, для якого треба було підтвердження особи за допомогою Photo ID. Тепер достатньо буде згоди користувача.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-