У лікарнях зайняті понад 70% COVID-ліжок – Ляшко

У лікарнях зайняті понад 70% COVID-ліжок – Ляшко

Відео
Укрінформ
У лікарнях із понад 76 тисяч ліжок, виділених для хворих на COVID-19, зайняті майже 52 тисячі, 3,6 тисячі пацієнтів з цим діагнозом перебувають у реанімації.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу 9 листопада, передає кореспондент Укрінформу.

"Наразі маємо найбільшу кількість виділених ліжок під COVID-19 - 76 401 ліжко. З них зайняті 51 926 ліжок. На реанімаційних ліжках перебуває 3 645 пацієнтів", - сказав Ляшко.

Він нагадав, що за минулу добу зафіксовано найбільшу кількість летальних випадків серед хворих, у яких діагностовано COVID-19 - 833.

"Ми можемо констатувати, що поточна смертність в Україні у півтора - два рази менша за пікові значення 2021 року в окремих європейських країнах . Варто також розуміти, що смертність є відкладеним показником і може зростати впродовж 2-3 тижні після стабілізації захворюваності", - зазначив міністр.

Читайте також: Рівень COVID-госпіталізацій, що зростав три місяці, вийшов на «плато» - Ляшко

Водночас він наголосив, що кожен громадянин може вплинути на цей показник. "Для цього треба зробити щеплення, що дозволить зберегти своє здоров'я та повернутись медикам до звичного режиму роботи", - сказав Ляшко.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що за кількістю госпіталізацій хворих на COVID-19 Україна вийшла на певну стабілізацію, щодо смертності ще два-три тижні будуть реєструватися високі цифри.

За минулу добу в Україні️ зафіксовано 18 988 випадків захворювання на COVID-19.

Фото: Evgeny Maloletka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-