Українська входить до 30 найпоширеніших мов світу – Кремінь

Українська входить до 30 найпоширеніших мов світу – Кремінь

Укрінформ
Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь заявляє, що українська мова входить до 30 найпоширеніших мов світу.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба уповноваженого із захисту державної мови повідомляє у Фейсбуці.

«Сьогодні, на день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця - 9 листопада, - ми традиційно відзначаємо День української писемності та мови», - зазначив Кремінь.

Він зауважив, що українською мовою розмовляють понад 45 мільйонів людей. «Більшість з них живе в Україні, але функціонування та розвиток української мови поза межами нашої держави - особлива сторінка. Українців, які проживають на різних континентах, - не менше 20 мільйонів. Саме мова - цементуючий фактор українських громад в Європі, Америці, Австралії, Африці, Азії», - заявив мовний омбудсмен.

Читайте також: Вивчення української мови набуває дедалі більшої популярності в Туреччині

У цей визначний для української мови день Кремінь побажав, щоб зростала кількість її носіїв, тих, хто по-справжньому її любить і шанує. «Бо в нашій мові бринить наша душа й гучно звучить наша правда», - заявив він.

Кремінь побажав успіху, добробуту й процвітання усім, для кого українська мова не просто засіб спілкування, а основа основ та захист національних інтересів!

Як повідомляв Укрінформ, 9 листопада о 10:00 відбудеться Радіодиктант національної єдності-2021.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-