Ляшко розповів, коли в Україні може початися масова вакцинація підлітків

Ляшко розповів, коли в Україні може початися масова вакцинація підлітків

Укрінформ
Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко закликав родини, у яких є школярі або студенти, вакцинуватися і вакцинувати старших членів родини.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в ефірі програми “Свобода слова” на телеканалі ICTV.

“У всіх у кого діти ходять до школи, або до вищих навчальних закладів, в родині маєте дитину — провакцинуйте себе, провакцинуйте людей похилого віку, і у вас не буде цієї проблеми, що дитина може принести (COVID-19), може інфікувати. Ми повинні навчитися жити в нові реальності”, - сказав Ляшко.

Міністр охорони здоров’я зазначив, що зараз триває масова кампанія вакцинації від 18 років. І нагадав, що згідно з інструкцією одного виробника вакцинація проти COVID-19 дозволено в Україні вакцинацію дітей від 12 років.

Проте, за словами Ляшко, зараз в країні лише 35% дорослого населення вакциновано принаймні однією дозою.

Читайте також: Пік COVID-19 в Україні триматиметься ще до двох тижнів – МОЗ

“Як ми дійдемо до 50%, а бажано 70% дорослого населення, тоді ми повернемося до питання масової вакцинації підлітків”, - сказав Ляшко.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Міністерства освтіи та науки в Україні очно працює 5,6 тисяч шкіл, на дистанційному навчанні 7,3 тис закладів середньої освіти. Серед працівників закладів загальної середньої освіти, за словами міністра освіти та науки Сергія Шкарлета, невакицновано від коронавірусної хвороби лише 7%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-