Обов'язкова вакцинація проти COVID: Ляшко пояснив, чому лікарів не включили в перелік

Обов'язкова вакцинація проти COVID: Ляшко пояснив, чому лікарів не включили в перелік

Укрінформ
Медичних працівників не включили в перелік професій, що підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19, через необхідність забезпечити доступ до медичної допомоги всім, хто по неї звертається.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі програми “Свобода слова” на телеканалі ICTV сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

“Лікарів не вистачає. І зараз, коли ми перебуваємо на піку захворюваності, в перший етап запустити медичних працівників і відсторонити когось, чи медсестру, чи лікаря від виконання обов’язків - ми можемо комусь не надати медичну допомогу. ...Ми провели аналіз, чітко розуміємо, де зараз ці медичні працівники невакциновані, не перехворіли. І в наступних етапах розширення переліку професій (які підлягають обов'язковому щепленню проти COVID-19 — ред.) , з'явиться і професія медичний працівник”, - сказав Ляшко.

Міністр додав, що зараз проти COVID-19 вакциновано більше 80% медпрацівників, в ковідних лікарнях та на ланці екстреної меддопомоги ця цифра сягає 100%, менше серед первинної ланки.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я України затвердило перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19.

Читайте також: У «червоних» зонах посилять перевірки COVID-сертифікатів

Згідно з наказом, на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби, обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники: центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів; місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів; закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

З 8 листопада набув чинності наказ Міністерства охорони здоров’я “Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-