Протипоказання до COVID-вакцинації: МОЗ затвердило форму довідки

Протипоказання до COVID-вакцинації: МОЗ затвердило форму довідки

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я затвердило форму довідки, яку лікарі видаватимуть пацієнтам, котрі мають тимчасові або постійні протипоказання до вакцинації проти COVID-19.

Як передає Укрінформ про це повідомляється на сайті МОЗ.

"Відповідну форму № 028-1/о «Висновок лікаря щодо наявності протипоказань до вакцинації проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та інструкцію щодо її заповнення було затверджено наказом МОЗ № 2394 від 2 листопада 2021 року", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві наголосили, що форма № 028-1/о заповнюється на підставі медичних записів про стан здоров'я пацієнта з урахуванням критеріїв, які визначаються відповідно до Інструкцій до застосування вакцин, рішень Національної технічної групи експертів з питань імунізації (НТГЕІ) та “Переліку медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень”, затвердженого наказом МОЗ.

Читайте також: Глава МОЗ назвав єдине абсолютне протипоказання до COVID-вакцинації

Також у міністерстві нагадали, що постійні протипоказання можуть бути лише до щеплення конкретною вакциною від COVID-19, як, наприклад, важка алергічна реакція (анафілаксія) на першу дозу цієї вакцини або на один із її компонентів.

У довідці про тимчасові протипоказання до вакцинації від COVID-19 має бути обов’язково вказаний термін дії цих протипоказань.

Як повідомляв Укрінформ, раніше МОЗ оприлюднив роз'яснення щодо абсолютних постійних та тимчасових протипоказань до вакцинації проти COVID-19.

Читайте також: Довідки про протипоказання до COVID-вакцинації видаватимуть із 8 листопада – Ляшко

В Україні з 8 листопада нещеплених працівників, які підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19, відстороняють від роботи. Відповідно до наказу МОЗ, обов’язковим щепленням проти COVID-19 наразі підлягають працівники центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів, місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів та закладів освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-