Невакциновані вчителі з понеділка будуть відсторонені від роботи - Ляшко

Невакциновані вчителі з понеділка будуть відсторонені від роботи - Ляшко

Відео
Укрінформ
Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко підтвердив, що невакциновані працівники закладів освіти з 8 листопада будуть відсторонені від роботи.

Про це він розповів в ефірі ТСН.Тижня, передає Укрінформ.

На питання, чи можуть невакциновані вчителі не йти в понеділок на роботу, Ляшко відповів: "Так. Згідно з чинним законодавством, вони будуть відсторонені. Для цього директор освітнього закладу робить внутрішній наказ, яким відстороняються на період карантину люди, які не мають принаймні одного щеплення проти коронавірусної хвороби".

Читайте також: У Києві всі школи з листопада працюватимуть дистанційно

Ляшко також прокоментував звернення профспілки працівників освіти і науки з проханням поки не відсторонювати від роботи невакцинованих вчителів, а дати їм ще місяць.

«Я мав велику дискусію минулого тижня з представниками профспілок, говорив з ними відверто. Профспілки хочуть право на роботу, а я хочу забезпечити право на життя», — заявив міністр.

Читайте також: У Запоріжжі всіх школярів переводять на дистанційне навчання

Відповідаючи на питання, чи мають право працювати заклади освіти в "червоних" зонах за умови 100% вакцинованого персоналу, Ляшко зазначив, що, згідно з постановою Кабміну, вони мають таке право, однак місцева влада може вводити додаткові обмеження.

"У нас всі відмічали значне зростання захворюваності, зараз ми вже бачимо цей тиждень стабілізацію на високих цифрах. І коли було таке зростання, як сніжний ком, коли тиждень від тижня захворюваність зростала у два-три рази, було запропоновано пересунути канікули на тиждень раніше, а потім ще їх продовжити на один тиждень. Є постанова Кабміну, яка дозволяє (працювати закладам освіти за умови 100% вакцинованого персоналу – ред.), а кожний регіон з урахуванням епідситуації може прийняти більш жорстке рішення – продовжити канікули або запропонувати дистанційне навчання", - наголосив глава МОЗ.

Читайте також: У регіонах відновили роботу моніторингові групи з подолання COVID-19

Як раніше повідомляло агентство, в Україні станом на 7 листопада у жовтій зоні епідемічної небезпеки перебувають три області, у червоній - Київ та 15 областей.

Станом на сьогодні підтверджено 3 075 433 випадки COVID-19, з них за добу – 17 419.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-