Група українців у Туреччині просить про сприяння в поверненні додому

Група українців у Туреччині просить про сприяння в поверненні додому

Укрінформ
Група громадян України, які у середині жовтня прилетіли до Анталії та вирушили в похід по Лікійській стежці, вимушені досі залишатися в Туреччині через розслідування, яке ведеться у зв’язку із самогубством одного з учасників групи.

Як передає Укрінформ, про це написала у Фейсбуці Ірини Громико, яка входить до цієї групи туристів.

«15.10 збірна група українських туристів (Рівне, Київ, Запоріжжя) здійснила переліт до Туреччини та відправилася в похід по Лікійці. 17.10 один з членів групи зчинив суїцид… Потім були допроси, суд вночі, який встановив заборону виїзду учасників групи - 7 чоловік з Туреччини до завершення судово-медичної експертизи», - повідомила Громико.

За її словами, тіло померлого передали в Україну, його поховали 22 жовтня, інші учасники групи лишаються в Туреччині.

«Завтра буде 3 тижні з дня трагедії. Ми не змогли вилетіти по своїх квитках, бо стоїть id заборона. Коли будуть результати - невідомо. Спочатку мова йшла про 1 тиждень, потім про 2, наразі строки взагалі невизначені. Перетнути турецький кордон не можемо», - пише Громико.

Вона вказує на те, що в учасників групи закінчуються кошти, всіх їх вдома чекають родини та діти, через неочікувану перерву виникла загроза втрати робочих місць.

Читайте також: На півночі Туреччини - снігопади, на півдні триває курортний сезон

Громадяни зверталися в Консульство України в Анталії.

«Українське консульство на наші запити та прохання допомогти відповідає, що "в даному випадку допомога не передбачена законодавством" та на прохання робити запити, кажуть, що не можуть впливати на дії турецької сторони», - пише українка.

Українці через Фейсбук просять про допомогу та сприяння їхньому поверненню додому.

Укрінформ звернувся за коментарем з приводу цієї ситуації до Консульства України в Анталії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-