Україна отримала майже три мільйони доз вакцини Moderna

Україна отримала майже три мільйони доз вакцини Moderna

Фото
Укрінформ
Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну майже 2 930 300 доз мРНК вакцини від COVID-19, виробництва компанії Moderna у рамках глобальної ініціативи COVAX.

Про це Укрінформу повідомили в представництві Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

“Наразі 11 млн українців отримали принаймні одну дозу вакцини від COVID-19. Сьогодні вакцинація - це у першу чергу відповідальність кожного перед собою та оточуючими. Держава зробила все для того, щоб українці мали можливість вакцинуватися та навіть обирати вакцини. Moderna — це четверта вакцина, яка доступна в Україні для щеплення від COVID-19», - сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Як наголосили у фонді, згідно з найновішим опитуванням, проведеним ЮНІСЕФ, 42% українців, які ще не вакцинувались, готові щепитися.

“Вакциновані у 5 разів рідше заражаються та мають більш ніж у 10 разів нижчий ризик госпіталізації, ніж нещеплені. Будь ласка, отримайте захист зараз”, - сказав голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін.

Україна отримала майже три мільйони доз вакцини Moderna / Фото: UNICEF

Україна отримує вакцини у рамках глобальної ініціативи COVAX безкоштовно. Зберігання й логістику мРНК-вакцин, отриманих від COVAX, із дотриманням відповідного холодового ланцюга в Україні забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку USAID.

Загалом у рамках COVAX, разом із цією поставкою, ЮНІСЕФ доставив 7 415 810 доз вакцин різних виробників (Pfizer, Moderna, AstraZeneca та Sinovac).

Читайте також: Як отримати COVID-сертифікат, коли вакцинувався за кордоном – роз’яснення МОЗ

Ініціатива COVAХ спрямована на забезпечення справедливого та рівноправного доступу до вакцин від COVID-19 для кожної країни світу. Роботу COVAX координують Глобальний альянс з вакцин та імунізації (GAVI), ВООЗ та Коаліція з питань інновацій для готовності до епідемій (CEPI), а ЮНІСЕФ взаємодіє з виробниками та партнерами щодо закупівель та логістики вакцин від COVID-19.

COVAX працює з організаціями громадянського суспільства, виробниками вакцин, урядами США, Великобританії, Європейського Союзу, зі Світовим банком та іншими.

Як повідомляв Укрінформ, за добу 6 листопада в Україні зафіксовано 17 419 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Також протягом минулої доби 131 406 людей вакциновано проти COVID-19. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-