До суду направили справу за підпал Офісу омбудсмена та будівлі Верховного Суду

До суду направили справу за підпал Офісу омбудсмена та будівлі Верховного Суду

Укрінформ
Прокуратура направила до суду обвинувальний акт проти чоловіка, який намагався підпалити будівлі Офісу омбудсмена та Касаційного кримінального суду Верховного Суду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура у Фейсбуці.

"Судитимуть чоловіка, який намагався підпалити приміщення Офісу омбудсмена та Касаційного кримінального суду Верховного Суду. Печерською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо умисних підпалів приміщень державних органів у м. Києві", - йдеться у повідомленні.

Як нагадали у відомстві, 26 серпня близько 15:00 на гарячу лінію 102 надійшло повідомлення про те, що невідомий чоловік кинув пляшку із запальною сумішшю до дверей приміщення Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, розташованого на вулиці Інститутській у Печерському районі столиці, а також підпалив вхідні двері Касаційного кримінального суду Верховного Суду, розташованого на вул. Пилипа Орлика.

Зловмисник був затриманий по «гарячих» слідах. Ним виявився 51-річний уродженець Херсонщини, який чітко спланував вказані злочини та заздалегідь підготував необхідні знаряддя. Пересуваючись на моноколесі, чоловік почергово підпалив вхідні двері до приміщення Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та вхід до Касаційного кримінального суду Верховного Суду, зазначили в прокуратурі.

Читайте також: Спроба підпалу будинку Жовкви: прокуратура повідомила про підозри та розповіла подробиці

Встановлено, що мотивом вказаних злочинів слугувало його невдоволення діяльністю державних органів з вирішення його особистих сімейних проблем. За наслідками проведеного досудового розслідування чоловікові висунуто обвинувачення за ч. 2 ст. 194 КК (умисне пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу). Його діями спричинено збитків на суму майже 100 тисяч гривень. З цього приводу до обвинуваченого заявлено цивільні позови щодо відшкодування майнової шкоди на зазначену суму.

Читайте також: У Черкасах на подвір'я депутата міськради кинули «коктейль Молотова»

За висновками судово-психіатричної експертизи, чоловік є осудним. Наразі він перебуває під вартою. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-