Журналістці Березі після нападу надали охорону

Журналістці Березі після нападу надали охорону

Укрінформ
Журналістці-розслідувачці, хмельницькій представниці Інституту масової інформації (ІМІ) Альоні Березі, на яку було скоєно напад 3 листопада, надали озброєну охорону.

Про це ІМІ повідомили в Департаменті захисту інтересів суспільства і держави Національної поліції України (ДЗІСД), передає Укрінформ.

Як повідомили у департаменті, постанову про надання охорони було ухвалено 4 листопада.

"Вчора ввечері було винесено постанову про надання фізичної озброєної охорони. Ця постанова затверджена, передана, зараз вона в зовнішній службі. Щоденно складатиметься план охорони, затверджуватиметься, і особа ця буде постійно з потерпілою. Наша задача – убезпечити потерпілу", – повідомили в ДЗІСД.

За фактом нападу на Березу поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство).

Читайте також: Правозахисники нарахували цьогоріч майже 90 випадків переслідування активістів

Зараз проводяться першочергові і оперативні заходи щодо встановлення особи нападника, місця його перебування та переміщення до скоєння події, в момент скоєння та після.

Особа нападника встановлюється, повідомили в Департаменті захисту інтересів суспільства і держави.

Напередодні, 4 листопада, з потерпілою працювали прокуратура, поліція і ДЗІСД.

Також про інцидент знають керівники Міністерства внутрішніх справ Денис Монастирський та Нацполіції Ігор Клименко.

Читайте також: В Одесі керуючому рестораном повідомили про підозру за перешкоджання роботі журналістів

"Керівництво МВС та Нацполіції підтримали цю ініціативу (щодо надання охорони – ред.), і саме тому все в роботі. Ми доповідали про ситуацію, наш департамент комунікує напряму з головою Нацполіції та міністром внутрішніх справ", – повідомили в департаменті.

Постанова про надання охорони почала діяти 5 листопада.

Як повідомлялося, 3 листопада у Хмельницькому невідомий чоловік облив невідомою речовиною журналістку-розслідувачку, регіональну представницю ІМІ Альону Березу. Напад журналістка пов’язує із своєю професійною діяльністю.

Фото: Фейсбук Альони Берези

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-