Радник Ляшка пояснив, чому вакцини проти COVID-19 з'явилися так швидко

Радник Ляшка пояснив, чому вакцини проти COVID-19 з'явилися так швидко

Укрінформ
Технології, за якими розроблено вакцини проти COVID-19, насправді не є новими і тому дозволили швидко створити вакцини.

Так розвіяв упередження частини населення щодо вакцин проти COVID-19 радник міністра охорони здоров’я Володимир Біруля під час дискусії в Укрінформі на тему: «Дезінформація у сфері охорони здоров’я. Чи впливає пропаганда на вакцинацію?».

Біруля зазначив, що скепсис частини населення щодо вакцинації ґрунтується на тому, що вакцини, мовляв, було розроблено дуже швидко, вони є експериментальними, а відтак сумнівними. Насправді, за його словами, технології, які було використано при розробці вакцин, випробовуються давно, а пильна увага світу до вакцин не дозволяє сумніватися в їхній якості.

Читайте також: Глава МОЗ назвав єдине абсолютне протипоказання до COVID-вакцинації

"Увагу всього світу, особливо наукової спільноти, прикуто до розробки й використання цих фармацевтичних препаратів. Якби десятиліття до цього не розроблялася технологія мРНК, не використовувалися векторні технології й платформи для неактивованих вакцин, то, можливо, ми не мали б так швидко цих препаратів. Але це показник людського прогресу, наукового розвитку, і це те, що працює. Щодня вакцини зберігають життя та здоров’я мільйонів людей", – зазначив Біруля, закликаючи українців вакцинуватися.

Як повідомлялося, минулої доби в Україні зафіксували 26 488 випадків коронавірусу. За весь час пандемії в Україні на COVID-19 захворіла 3 032 951 людина, одужали 2 492 419, померли – 70 842.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-