В Україні розслідують 383 справи про порушення прав журналістів – Офіс генпрокурора

В Україні розслідують 383 справи про порушення прав журналістів – Офіс генпрокурора

Укрінформ
Правоохоронці розслідують 383 провадження за фактами порушення прав журналістів.

Про це повідомив начальник відділу організації процесуального керівництва щодо розслідування процесуальних проступків Офісу Генерального прокурора Анатолій Ковальчук на “Донбас Медіа Форумі-2021”, передає кореспондент Укрінформу.

“Цього року, відповідно інформації керівників обласних прокуратур, станом на 15 жовтня у правоохоронних органах перебуває 383 кримінальні справи (щодо порушення прав журналістів - ред.). У Нацполіції — 324, Державному бюро розслідувань — 58 і Службі безпеки — 1”, - сказав Ковальчук.

За його словами, лише за останні три місяці правоохоронці відкрили 27 справ такої категорії, найбільше — в Одеській, Луганській, Запорізькій і Львівській областях.

Читайте також: НСЖУ: В Україні з початку року - 59 випадків застосування сили до журналістів

У судах перебуває 83 обвинувальні акти у справах щодо порушень прав журналістів, а 103 провадження правоохоронці закрили, додав представник ОГП.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 5 листопада розпочався дводенний "Донбас Медіа Форум-2021: адаптація до викликів та пошуки ефективних рішень", організований Донецьким інститутом інформації. Мета заходу – допомогти журналістам більше концентруватися на принципах доказової журналістики, розібратися в інструментах пошуку та аналізу відкритих даних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-