Cьомий Донбас Медіа Форум

Cьомий Донбас Медіа Форум

Онлайн
Укрінформ
Сьогодні стартує Донбас Медіа Форум-2021: адаптація до викликів та пошуки ефективних рішень, організований Донецьким інститутом інформації.

Як повідомляє Укрінформ, цього року через пандемію форум відбудеться у змішаному форматі: невелика частина учасників зможе завітати до студії, а більшість дивитиметься онлайн-трансляцію.

«Наша команда 7-й рік поспіль проводить Донбас Медіа Форум як безпечний майданчик для обміну думками та досвідом для журналістів з Донеччини та Луганщини та тих, хто працює з темами Донеччини та Луганщини по всьому світу», - зазначають організатори.

Захід триватиме два дні – 5-6 листопада – і присвячений переосмисленню нових реалій. Мета Донбас Медіа Форуму-2021 – допомогти журналістам більше концентруватися на принципах доказової журналістики, розібратися в інструментах пошуку та аналізу відкритих даних. А головне – переосмислити роль медіаспільноти з точки зору цінностей, адже всі ці складові й створюють нову етику журналістики ХХІ століття, принципи і вектори якої і будуть у порядку денному цьогорічного форуму з темою "Освіта та регуляція».

А саме: «Спів- та Самоосвіта: як формувати нові професійні базові знання та навички у сфері протидії пропаганді та дотримання журналістських стандартів», «Спів- та Саморегуляція: роль держави та спільноти у формуванні медіа простору», «Нова етика: як висвітлювати конфліктні та чутливі теми для суспільства», «Нова лексика: як формується толерантна мова медіа».

Читайте також: Рада з питань свободи слова пропонує розробити регламент взаємодії медіа з органами влади

Зокрема, в перший день форуму, 5 листопада, відбудуться панельні дискусії "Безпека журналістів-розслідувачів: нові загрози", "Що регулює держава, що може регулювати сама медіа-спільнота?", "Вибори, яких не було: 18 підконтрольних громад без самоврядування та інтернет-голосування РФ на окупованій території", "Зворотний бік соцмереж: як поширюється дезінформація та пропаганда і як медіа мають з цим боротися", "Проект Закону "Про медіа": загрози чи можливості для галузі", "Журналістика в екзилі: досвід Латинської Америки, Білорусі та України".

З 2015 року після вимушеного переїзду журналісти з Донеччини та Луганщини щороку організовують Форум для колег із регіону, журналістів-переселенців, а також усіх медійників, які працюють з тематикою Донбасу, йдеться на сайті Форуму. Форум дає можливість обговорити проблеми професії в регіоні, а також налагодити втрачені комунікації. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-