Журналістська спільнота має вирішувати питання етики та саморегуляції - МКІП

Журналістська спільнота має вирішувати питання етики та саморегуляції - МКІП

Укрінформ
Журналісти мають об'єднуватися в організації, у межах яких вони могли б обговорювати питання саморегуляції медіа та журналістської етики.

Таку думку висловив заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко на "Донбас Медіа Форумі-2021", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо рівень відповідальності журналістів перед аудиторією, один перед одним буде зростати, це, безперечно, буде на користь свободі слова і демократії. Саморегулювання, об'єднання - не менш актуальна тема, у якій, на жаль, прогресу надзвичайно мало. Нам з боку міністерства дуже б хотілося, щоб були потужні об'єднання журналістів, які мають потужне саморегулювання, оскільки це зменшує потребу держави втручатися у якісь відносини, встановлювати закони", - сказав Шевченко.

Читайте також: CPJ: 81% вбивств журналістів у світі за останні 10 років лишилися безкарними

На його переконання, журналістська спільнота має самостійно створювати такі організації, де обговорюватиме питання саморегулювання, етики та спільно висловлюватиме свою точку зору.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 5 листопада розпочався дводенний "Донбас Медіа Форум-2021: адаптація до викликів та пошуки ефективних рішень", організований Донецьким інститутом інформації. Мета заходу – допомогти журналістам більше концентруватися на принципах доказової журналістики, розібратися в інструментах пошуку та аналізу відкритих даних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-