ХІХ позачерговий з’їзд суддів запланований на 22-23 грудня

ХІХ позачерговий з’їзд суддів запланований на 22-23 грудня

Укрінформ
Рада суддів України (РСУ) планує скликати ХІХ позачерговий з’їзд суддів 22-23 грудня в Києві.

Відповідне рішення ухвалене на засіданні РСУ 4 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як пояснив голова РСУ Богдан Моніч, 5 березня 2022 року закінчуються повноваження двох членів Вищої ради правосуддя, а чинне законодавство передбачає, що з’їзд має бути проведений не пізніше, ніж за два місяці до закінчення строку повноважень членів Вищої ради правосуддя.

“На виконання вимог закону нам потрібно скликати з’їзд до 5 січня 2022 року. З огляду на це, нереально з 1 по 5 січня проводити з’їзд, відповідно пропонується скликати з’їзд у грудні”, - сказав Моніч.

Він зауважив, що попередньо в проєкті рішення пропонувалося провести з’їзд 23-24 грудня, але оскільки це передсвяткові дні, то вирішили дати “посунути”.

“Наразі пропонуються дати з’їзду 22-23 грудня, місце проведення - попередньо визначаємо конгрес-хол готелю “Президент”. Безумовно, ми будемо ще додатково вивчати це питання, але річ в тому, що в оголошенні, яке має бути розміщено, ми маємо вказати місце”, - пояснив Моніч.

Також члени РСУ на засіданні створили організаційну групу з підготовки з’їзду суддів.

Читайте також: Судова реформа: у ВРП заявляють, що через дії Етичної ради можуть зупинити роботу

Як повідомлялося, раніше в РСУ заявили про необхідність скликання ХІХ позачергового з’їзду суддів для обрання членів Вищої ради правосуддя, у яких у 2022 році закінчуються повноваження.

ХVІІІ з’їзд суддів України проходив у Києві 9-11 березня.

Делегати з’їзду обрали 4 членів Вищої ради правосуддя, 32 членів Ради суддів України і не змогли обрати члена Конституційного суду України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-