Посольство США закликає притягнути до відповідальності всіх винних у смерті Гандзюк

Посольство США закликає притягнути до відповідальності всіх винних у смерті Гандзюк

Укрінформ
Посольство США в Україні закликало владу притягнути до відповідальності всіх, хто стоїть за нападом на херсонську активістку Катерину Гандзюк.

Про це посольство повідомило у Твіттері, передає Укрінформ.

“У третю річницю її смерті ми згадуємо громадянську правозахисницю та антикорупційну активістку Катерину Гандзюк. Ми шануємо її відвагу та відданість і закликаємо владу притягнути до відповідальності всіх тих, хто стоїть за нападом, який забрав її життя”, - зазначили в посольстві.

Як повідомляв Укрінформ, громадську активістку, в.о. керівника справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні. Опіками було уражено 40% тіла жінки. Вона перенесла кілька операцій, але 4 листопада того ж року померла.

Читайте також: Фаєри й поліція: під МВС - акція пам'яті Катерини Гандзюк

6 червня 2019 року п'ятеро безпосередніх виконавців нападу були засуджені на терміни від 3 до 6,5 року позбавлення волі.

Читайте також: Правозахисники нарахували цьогоріч майже 90 випадків переслідування активістів

У липні 2020 року прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера і експомічника депутата Херсонської облради Олексія Левіна за організацію нападу на Гандзюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-