Понад 20 мільйонів доз вакцин будуть доступні українцям до кінця року – UNICEF

Понад 20 мільйонів доз вакцин будуть доступні українцям до кінця року – UNICEF

Укрінформ
Зростання захворюваності та смертності внаслідок COVID-19 свідчить про серйозну трансмісію вірусу, проте темпи вакцинації вселяють надію, а до кінця року в Україні будуть доступні близько 20 млн вакцин.

Про це у програмі «Украина на самом деле» телеканалу «Дом» сказав керівник програми з питань здоров'я, харчування та ВІЛ/СНІД Дитячого фонду ООН (UNICEF) в Україні Андрій Славуцький, передає Укрінформ.

Такі дані щодо COVID-19 свідчать про те, що відбувається інтенсивна трансмісія вірусу, почалася вона орієнтовно у вересні-жовтні, а зараз Україна виходить у пік захворюваності.

«Тобто це не якісь кластерні в окремих регіонах поширення інфекції. Це вже дуже серйозна трансмісія, яка розпочалася, найімовірніше, десь у вересні-жовтні. І ось зараз ми виходимо на піковий рівень. Просто ось минулий тиждень показав нам, що це не край. І цього тижня, найімовірніше, битимемо рекорди. Це дуже сумно», - наголосив експерт.

Серед госпіталізованих більшість - невакциновані люди.

«Ми з надією бачимо зростання кількості людей, які пішли на вакцинацію. Але це трошки ми граємо в таку «рулетку». Якби ми бачили таку (кількість українців на вакцинації) десь у вересні чи жовтні, такої катастрофи не було б», - наголосив Славуцький.

Минулого тижня вакцинувалися близько 1,7 млн українців. Якщо тенденція збережеться й надалі, то за 2 місяці до Нового року вакцинуються близько 14 млн осіб.

«Це буде дуже добре. Нагадаю, що глобальні орієнтири на кінець року - це 40% повністю вакцинованих людей. Україна, можливо, й не досягне, але все-таки вийде хоча б близько до цього рівня», - зазначив представник UNICEF.

Він наголосив, що понад 20 млн вакцин будуть доступні українцям до кінця поточного року.

«Вакцин вистачає. Ось зараз ми, UNICEF, сприяємо доставці вакцини Moderna. Трохи понад 3 млн прийдуть у наступні вихідні. І ще майже 2,5 млн Moderna планується в межах механізму COVAX на 4-й квартал. Крім того, за білатеральними контрактами прийде вакцина Comirnaty, майже, здається, 16 млн. Тобто всього понад 20 млн вакцини буде в наявності до кінця року. І це дуже, звісно, надихає», - перелічив Славуцький.

Читайте також: Від COVID-19 нарахували більше смертей, ніж у війнах по всьому світу з 1950-го року

Як повідомляв Укрінформ, в Україні станом на 2 листопада підтверджено 2 955 693 випадки COVID-19, з них за добу – 19 455.

Від початку вакцинальної кампанії щеплено 10 453 652 людини, з них отримали дві дози – 7 515 248 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-