Оформити COVID-сертифікат у «Дії» зможуть і власники старих паспортів – Мінцифри

Оформити COVID-сертифікат у «Дії» зможуть і власники старих паспортів – Мінцифри

Укрінформ
Власники небіометричних паспортів та паперових посвідок на проживання зможуть оформити в «Дії» цифровий COVID-сертифікат.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу повідомив перший заступник Міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб.

«Ми вирішуємо питання щоб у мобільному застосунку «Дія» також власники небіометричних паспортів, це паспорти-книжечки, а також власники посвідок на проживання змогли отримувати ковідні сертифікати. За день-два це буде доопрацьовано», - сказав Вискуб.

Він додав, що на порталі «Дія» власники біометричної посвідки на проживання можуть згенерувати COVID-сертифікати. Також до кінця тижня буде додано небіометричну посвідку, які видавалися до 2018 року.

Читайте також: Як отримати COVID-сертифікат, коли вакцинувався за кордоном – роз’яснення МОЗ

Як повідомляв Укрінформ, українці згенерували в застосунку «Дія» понад 5,3 млн цифрових сертифікатів, з них 1,5 млн сертифікатів отримали люди, які пройшли перше щеплення від COVID-19. Також відтепер для полегшення отримання цифрового COVID-сертифіката в застосунку «Дія» було прибрано функцію цифрового підпису. Для генерації сертифіката в застосунку користувачам потрібно оновити застосунок Дія в смартфоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-