Смерть Полякова: слідчі знову допитують депутатку Скороход

Смерть Полякова: слідчі знову допитують депутатку Скороход

Укрінформ
Слідчі повторно допитують народну депутатку Анну Скороход (група «За майбутнє») у справі про загибель народного депутата Антона Полякова.

Про це розповів перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін в інтерв’ю ТСН, повідомляє Укрінформ.

«Зокрема, народна депутатка була допитана однією з перших. У мене в руках копія протоколу, підписана нею власноруч. Це трапилося буквально в перший день після трагічної події. У зв’язку з нещодавніми її заявами вона була сьогодні запрошена до органів Національної поліції для повторного допиту з проханням повідомити про, можливо, відомі їй обставини, як вона стверджує, вбивства народного депутата Полякова», - сказав він.

Єнін також зауважив, що «з урахуванням останніх заяв народної депутатки» Національна поліція вже найближчим часом оприлюднить хронометраж останніх годин життя Полякова.

Окрім того, перший заступник міністра підкреслив, що останні години життя Поляков провів з людьми, які встановлені слідством і один з яких є офіційним помічником співмешканки Полякова.

«Як би там не було, у нас в руках є результати відповідної експертизи, які підверджують знаходження наркотичних речовин в організмі депутата, і на сьогоднішній момент у нас залишаються дві основні версії: чи ці речовини потрапили до організму пана Полякова добровільно чи, скажімо, шляхом обману чи іншого тиску він був змушений їх прийняти», - сказав Єнін.

Він також наголосив, що наразі немає жодних підтверджень того, що народний депутат був удушений, як стверджувала Скороход. «На сьогоднішній момент у слідства немає жодних підстав стверджувати про удушення народного депутата», - підкреслив заступник міністра.

За його словами, наразі у поліції немає дозволів на проведення обшуку у помешканні народного депутата, також немає доступу до інформації з його мобільного телефона, який заблокований, але вилучений як речовий доказ.

Читайте також: В організмі Полякова крім метадону знайшли димедрол - Єнін

Як повідомлялося, у неділю, 31 жовтня, народна депутатка Скороход заявила, що її нареченого, депутата Полякова, вбили. Також вона стверджувала, що бачила на шиї Полякова сліди від удушення. Вона заявила, що правоохоронці жодного разу не допитали її й не відвідали її помешкання, де зберігаються особисті речі Полякова.

Уночі 8 жовтня у Дніпровському районі Києва виявили мертвим народного депутата Полякова. Попередньо правоохоронці встановили, що чоловіку стало зле у таксі, його намагалися реанімувати лікарі «швидкої», але констатували смерть.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу з приміткою «природна смерть».

За результатами розтину, смерть народного депутата настала внаслідок гострої коронарної недостатності, гострої ішемічної хвороби серця. Слідство наразі очікує на результати інших судово-медичних досліджень.

Пізніше в МВС заявили, що в організмі депутата виявлено наркотичні речовини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-