МОЗ: 93% госпіталізованих з коронавірусом минулого тижня – невакциновані

МОЗ: 93% госпіталізованих з коронавірусом минулого тижня – невакциновані

Укрінформ
З понад 34 тис. осіб, які минулого тижня були госпіталізовані через COVID-19, 93,2% не отримали жодної дози антиковідної вакцини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

"Минулого тижня в Україні з коронавірусною хворобою було госпіталізовано 34 489 людей, з яких 32 130, або 93,2%, не отримали жодної дози антиковідної вакцини. Про це свідчать дані інформаційно-аналітичної системи MedData за 25 - 31 жовтня 2021 року", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві нагадали, що штам коронавірусу “Дельта”, який наразі є панівним в Європі, заразніший та небезпечніший за інші штами. За інформацією Центрів з контролю та профілактики захворювань США, “Дельта” вдвічі заразніший за попередні варіанти та може викликати важчий перебіг захворювання. Зокрема їх дані за період з квітня по липень 2021 р. свідчать про те, що невакциновані від коронавірусу люди піддаються в 11 разів більшому ризику померти від штаму “Дельта”, ніж вакциновані. Ризик захворіти у невакцинованих у 6 разів вищий у порівнянні з тими, хто отримав дві дози вакцини.

Читайте також: За минулий тиждень вакцинувалися проти COVID-19 більше українців, ніж за весь червень

Захистити від важкого перебігу, госпіталізації та смерті від COVID-19 може вакцинація. При цьому найкращий захист формується через 14 днів після отримання 2-ї дози вакцини.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні, станом на 1 листопада, рівень завантаженості ліжок з киснем у ковід-лікарнях становить 70,3%. У червоній зоні епіднебезпеки знаходяться столиця та 15 областей.

Читайте також: До кінця року Україна отримає майже 19 мільйонів доз COVID-вакцин

За минулу добу, 1 листопада, в Україні виявили 19 455 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії захворіло – 2 955 693 особи; одужало – 2 454 737 осіб; летальних випадків – 68 727.

Фото: Evgeny Maloletka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-