В Україні стартувала Школа кар’єрного консультанта

В Україні стартувала Школа кар’єрного консультанта

Укрінформ
До всеукраїнського проєкту з профорієнтації та побудови кар’єри «Обери професію своєї мрії», який вже охопив учнів 7-11 класів всіх шкіл України та їхніх батьків, отримали змогу долучитися вчителі шкіл та закладів професійно-технічної освіти, шкільні психологи та всі охочі опанувати основи кар’єрного консультування.

Про це Укрінформу повідомили в Асоціації інноваційної та цифрової освіти.

«Професія кар’єрний консультант (радник) – це нова, але вкрай затребувана спеціальність, яка є професією майбутнього», – пояснила виконавча директорка Асоціації інноваційної та цифрової освіти Марія Богуслав. За її словами, «у США, Канаді та країнах ЄС кар’єрні радники користуються великим попитом як серед підлітків, так і серед дорослих людей, адже у сучасному світі, у середньому, людина змінює свою професію кілька разів за життя».

Школа кар’єрного консультанта – це офіційна програма підвищення кваліфікації, яку запроваджує Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» Міносвіти спільно з Асоціацією інноваційної та цифрової освіти та компанією «HRyou» за підтримки радника – уповноваженого Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’ї Герасимчук.

Читайте також: Міносвіти затвердило порядок наповнення платформи «Всеукраїнська школа онлайн»

Модель навчання – змішана (blended learning) система, яка ефективно поєднує мультимедійні електронні курси у форматі SCORM з практичними тренінгами, що проведе відома українська кар’єрна радниця, яка консультує підлітків з різних країн світу, Ганна Різніченко.

«Випускники даної програми отримають 1 кредит ЄКТС (30 навчальних годин), а головне – практичні знання та навички проведення консультацій щодо вибору підлітками найкращої професії, підготовки до співбесіди в компанії своєї мрії тощо. На базі Школи кар’єрного консультанта ми створимо професійну мережу для подальшої комунікації між фахівцями та залучення все більшої кількості вчителів та психологів до профорієнтаційної роботи, як в навчальних закладах, так і за їх межами», – зазначив директор Інституту модернізації змісту освіти Євген Баженков.

Читайте також: Підвищення рівня медіаграмотності: МКІП та Міносвіти уклали меморандум

Розпочати навчання у Школі кар’єрного консультанта можна тут, пройшовши просту та швидку реєстрацію. Навчання – безкоштовне.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-