Українці за добу висадили 3,8 мільйона дерев

Українці за добу висадили 3,8 мільйона дерев

Фото
Укрінформ
Більше як 1,3 млн українців висадили 3,8 млн дерев протягом доби, встановивши рекорд.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про оголошення рекорду в категорії «Масові заходи, вперше» оголосила ініціаторка глобальної ініціативи «Озеленення планети» Ганна Крисюк у Національному ботанічному саду імені М. Гришка у Києві.

Відтак 1 313 338 українців висадили 3 765 127 дерев. Акція тривала 24 години, підрахунок закінчився о 16 годині.

Акція «Висадження дерев 1 млн людей за 1 добу» у Києві / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Після завершення підрахунку учасники акції висадили 20-річний дуб, за участю міністра захисту довкілля та природних ресурсів Романа Абрамовського.

Читайте також: Мільйон людей висаджують мільйон дерев за день - в Україні триває акція

«Ми в Лісагентстві, і дякую проєкту «Озеленення України», зробили таку акцію, щоб залучити якомога більше людей для спільної творчої роботи, акції з висадки дерев. Це дуже важливо, ми можемо висаджувати самі, це Лісагентство, Облагроліси, ліси Міноборони. Але нам дуже важливо, щоб люди долучалися до цієї ініціативи, щоб кожна людина в Україні висадила дерево, взяла участь у цьому, і це надзвичайно важливо», - зауважив Абрамовський.

Також дерева у ботанічному саду висаджували посли інших країн.

«Я з Естонії, де 50% країни вкриті лісами, тобто половина території – ліси. Отже для мене важливо мати дерева навколо. Я звик дивитися і бачити ліси усюди. Тож сьогодні ми тут, щоб посадити дерево і допомогти планеті. Якщо кожен з 40 млн українців посадить дерево, ми досягнемо чудового результату», - сказав журналістам посол Естонії в Україні Каімо Куускі.

«Це дуже важливо бути тут. Треба показувати, що треба рятувати країну, треба захистити планету, довкілля. Ця подія свідчить, що можливо врятувати, можливо допомогти», - наголосила посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

Загалом в акції взяли участь, посадивши дерево, посли Аргентини, Чорногорії, Грузії, Естонії, Британії, Канади та ПАР.

Читайте також: «Створюємо ліси разом»: на Вінниччині посадять близько 200 тисяч дерев

Як повідомляв Укрінформ, 29 жовтня о 16.00 розпочалася акція «Висадження дерев 1 млн людей за 1 добу» в рамках глобальної екоініціативи Greening of the Planet. Планувалося посадити 1 мільйон дерев під час акції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-