«Створюємо ліси разом»: на Вінниччині посадять близько 200 тисяч дерев

«Створюємо ліси разом»: на Вінниччині посадять близько 200 тисяч дерев

Фото
Укрінформ
На Вінниччині 30 жовтня під час акції «Висадження дерев 1 млн людей за 1 добу» в рамках глобальної екологічної ініціативи «Greening of the Planet» посадять близько 200 тис. дерев.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила представниця проєкту «Озеленення України» у Вінницькій області Ганна Давиденко.

«Це волонтерський проєкт, до якого приєдналось близько 50 із 63 існуючих територіальних громад Вінниччини. Через карантинні обмеження організатори акції зробили акцент на індивідуальних висадках. Утім, в окремих громадах участь у ній беруть тисячі людей. Наприклад, як у маленькій Джуринській Жмеринського району, де люди сьогодні висаджують півтори тисячі саджанців. Окрім того, висадку дерев сьогодні проводять лісівники », - сказала Давиденко.

Читайте також: Мільйон людей висаджують мільйон дерев за день - в Україні триває акція

За її словами, до участі в акції долучилися люди різного віку, мешканці сіл і міст. Вони висаджують дерева у парках, скверах та лісах. Наприклад, у Вінниці активістки організували продаж своїх прикрас і, зібравши 33 тис. грн, придбали 11 саджанців магнолій. Їх посадили під вікнами одного з пологових будинків.

Вінниччина долучилася до всеукраїнської акції «Створюємо ліси разом» / Фото: Вінницька ОДА

Давиденко зазначила, що особливістю акції на Вінниччині стало створення «зеленого щита» навколо сміттєзвалищ.

«Громади обсаджують їх саджанцями граба. Цей різновид дерев допомагає очистити ґрунти від негативних сполук і унеможливить розвіювання сміття по прилеглих територіях Саджанці надало Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства, яке є нашим партером», - зазначила вона.

Читайте також: «Зелена країна»: на Житомирщині почалась акція з висадки дерев

Окрім того, держлісгоспи Вінницького облуправління лісового та мисливського господарства сьогодні у лісах області висадять 105 тисяч дерев. Вони беруть участь у єдиному дні посадки лісу в межах всеукраїнської акції «Створюємо ліси разом» за програмою Президента України «Зелена країна», - повідомляє Вінницька ОДА.

Представниця проєкту «Озеленення України» у Вінницькій області повідомила, що остаточні підсумки акційного дня підіб'ють у вівторок. Утім, за прогнозами Давиденко, усього 30 жовтня у Вінницькій області буде висаджено близько 200 тис. дерев.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-